حسابداری

حسابداری زبان تجارت خوانده می‌شود

حسابداری

حسابداری زبان تجارت خوانده می‌شود

بحران اوکراین چگونه بر زندگی اقتصادی شما اثر می گذارد؟

تنش های سیاسی در اوکراین نه تنها می تواند بر بازار ارز و طلا تاثیر بگذارد بلکه بهای مواد خوراکی نیز تحت تاثیر تحولات اوکراین قرار گرفته است.

  

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هرچند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در اوکراین می تواند بر افزایش ثبات در این کشور تاثیرگذار باشد اما شرق اوکراین همچنان صحنه درگیری ارتش اوکراین با نیروهای استقلال طلب است. با اینکه در نگاه نخست شاید به نظر برسد که تحولات اوکراین بر زندگی روزمره افراد در این تاثیر چندانی ندارد اما در واقع می توان گفت که بحران اوکراین از چند طریق می تواند بر زندگی اقتصادی مصرف کنندگان ایرانی نیز تاثیرگذار باشد:

1- مذاکرات هسته ای

یکی از نخستین واکنش های روسیه به وضع تحریم علیه روسیه توسط غرب، به میان کشیدن بحث پرونده هسته ای ایران بود. قائم مقام وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا علیه روسیه ممکن است باعث تجدیدنظر روسیه در موضع این کشور در مذاکرات هسته ای ایران بشود. تغییر موضع روسیه در مذاکرات هسته ای ایران با گروه پنچ به علاوه یک می تواند سرنوشت این مذاکرات را تغییر دهد و به طور مستقیم بر بازارهایی مانند بازار ارز تاثیرگذار باشد.

2- بازار طلا

نوسان بهای طلا در بازارهای جهانی بر عملکرد بازار طلا و سکه در ایران نیز تاثیرگذار است. بحران اوکراین در ابتدا باعث افزایش شدید بهای طلا در بازارهای جهانی شد آن هم در حالیکه انتظار می رفت اقتصاد جهان امسال شاهد افت بهای طلا باشد. با این حال اکنون به نظر می رسد که تحولات اوکراین به گونه ای پیش می رود که سرمایه گذاران دیگر نگرانی چندانی بابت آن ندارند و به همین خاطر بهای طلا بار دیگر روندی نزولی به خود گرفته تا جایی که بهای طلا که در روزهای اوج بحران اوکراین از 1330 دلار برای هر اونس هم بالاتر رفته بود اکنون به 1252 دلار برای هر اونس رسیده است. کاهش شدید بهای طلا پس از اعلام نتایج انتخابات اوکراین با کاهش قابل توجه بهای سکه در بازار ایران همراه شد به طوری که هفته گذشته بهای سکه در بازار تهران در یک روز شانزده هزار تومان و در روز دیگر یازده هزار تومان کاهش یافت.

3- مواد خوراکی

گزارش تازه بانک جهانی نشان می دهد که بهای مواد خوراکی در سطح جهان طی سه ماه اخیر رشدی 4 درصدی را تجربه کرده است و اصلی ترین عامل افزایش قیمت نیز بحران سیاسی اوکراین بوده است. اوکراین سومین صادرکننده بزرگ ذرت و ششمین صادرکننده بزرگ گندم در جهان محسوب می شود و کاهش تولید و صادرات گندم و ذرت در این کشور در سال جاری میلادی که به خاطر تنش های سیاسی رخ داده نه تنها باعث افزایش شدید بهای این مواد در داخل اوکراین شده بلکه بهای جهانی گندم و ذرت را نیز به ترتیب 18 و 12 درصد افزایش داده است. ایران واردکننده گندم محسوب می شود و طبق اعلام رئیس جمهور ایران امسال احتمالا هفت میلیون و پانصد هزار تن گندم وارد می کند. همچنین برآورد وبسایت ایندکسموندی indexmundi)) نیز نشان می دهد که واردات ذرت ایران امسال به چهار میلیون و هشتصد هزار می رسد. در نتیجه افزایش جهانی بهای گندم و ذرت بر بخش های مختلف اقتصاد ایران نیز تاثیرگذار خواهد بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.